Ziekteverzuim; loop geen onnodig risico - Arsenaal Flex Professionals

Ziekteverzuim; loop geen onnodig risico

14 september 2018

Ziekteverzuim

Waar was jij tussen 11 december 2017 en 15 april 2018? Het is niet onwaarschijnlijk dat je, net als ik, ergens in die periode een aantal dagen met een nare griep in bed hebt gelegen. Want Nederland had maar liefst 18 weken te kampen met een griepepidemie. Een normale griepepidemie duurt doorgaans ongeveer 9 weken. Als ziekteverzuimconsulente bij Arsenaal Flex Professionals merkte ik echt een explosieve toename van het aantal ziekmeldingen eind januari en begin februari. En ook het bedrag dat wij aan ziektegeld hebben uitgekeerd lag vele malen hoger dan het jaar ervoor. 

Deel via Facebook
Deel via LinkedIn
Deel via Twitter

Payrolling ontzorgt bij ziekteverzuim

Ziek zijn is in eerste instantie vooral voor de werknemer vervelend. Maar ook jij, als werkgever kunt last ondervinden van de uitval door ziekte. En wanneer een medewerker op de loonlijst van jouw bedrijf staat brengt dit naast hoge kosten ook nog een aanzienlijke berg wettelijk verplichte administratie met zich mee.

Wanneer je jouw medewerkers bij een payroll organisatie onderbrengt zijn de gemaakte ziektekosten niet voor jouw bedrijf maar voor de juridisch werkgever (het payroll bedrijf). Hierdoor hoef je in de jaarlijkse begroting geen rekening te houden met onvoorziene kosten met betrekking tot ziekteverzuim, zoals in het geval van een extreem lange griepgolf uit 2018. Ook zijn jouw medewerkers voor de duur van hun contract verzekerd van 90% van hun gemiddelde inkomen (op basis van de zogenaamde referteperiode). Een goed payroll bedrijf regelt alle zaken rondom een eventuele overgang naar een ziektewet uitkering direct met het UWV en schakelt bij een langere ziekteperiode een Arbo arts in waarmee wordt voldaan aan de Wet verbetering poortwachter. Je bent natuurlijk vrij om zelf ook contact met de zieke flexwerker te onderhouden, maar dat is niet verplicht. Het payroll bedrijf onderhoudt ook het contact met de zieke medewerker om een duidelijk beeld te krijgen wanneer hij/zij denkt dat de werkzaamheden hervat kunnen worden.

Wet verbetering poortwachter

De Wet verbetering poortwachter gaat de strijd aan met langdurig verzuim door ziekte. Deze wet verlangt dat werkgever en werknemer zich samen met arbodienst of gecertificeerde bedrijfsarts inspannen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Jouw payroller zorgt dat alle essentiële stappen hiervoor worden gezet en opgevolgd en dat dit alles ook in het personeelsdossier wordt vastgelegd. Je hebt hier geen omkijken naar en je hoeft je ook niet te verdiepen of te specialiseren in deze wet- en regelgeving.

Je kunt je aandacht volledig richten op je bedrijf en het zakendoen zonder je (financiële) zorgen te hoeven maken over de zieke (ex)werknemer.

Meer weten over ziekteverzuim? Neem gerust contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Sandra Lissenberg – Ziekteverzuimconsulente

Arsenaal Flex Professionals

 

Deel via Facebook
Deel via LinkedIn
Deel via Twitter

Anderen lazen ook:

Vijf voordelen van Arsenaal voor intermediairs

Wat is payroll?