Checklist - Arsenaal Flex Professionals

Checklist

Checklist voor het starten van je eigen uitzendbureau

1 – Bepaal je markt

Weet je in welke branche je wilt werken? Vaak in de branche waarin je al ervaring en relaties hebt. Breng die goed in kaart. Probeer je onderscheidend vermogen onder woorden te brengen (de zgn. Elevator Pitch).

2 – Bedrijfsplan

Uiteraard maak je een begroting. Vuistregel 1: hou je kosten laag en hou je eigen fee in eerste instantie laag. Vuistregel 2: maak een cash flow begroting; hiermee krijg je o.a. inzicht in je financieringsbehoefte. Vuistregel 3: wees realistisch en houdt rekening met mogelijke tegenvallers.

 3 – Kies een klankbord

Wellicht heb je al iemand met wie je kunt sparren. In ieder geval staat Arsenaal graag klaar om met je mee te denken. We hebben ruime ervaring en houden van ondernemen en ondernemers.

4 – Kies de bedrijfsnaam en registreer de domeinnaam

Een bedrijfsnaam is onderscheidend en zegt waar je voor staat. Controleer bij de KvK en een internetprovider of deze naam (in de uitzendbranche) is geclaimd door andere partijen. Laat een goede huisstijl ontwikkelen. Dat is de vlag waarmee je gaat zwaaien.

5 – Laat een goede website maken

Dit kan enige tijd in beslag nemen. Bedenk vooraf goed welke informatie en functionaliteiten je op de site wilt. Plug-ins voor integratie van de backoffice zijn via Arsenaal beschikbaar.

6 – Kies de rechtsvorm

Kies je voor een eenmanszaak, een B.V. of V.O.F.? Denk daarbij aan het risico dat je bereid bent te nemen en de voordelen waar starters aanspraak op kunnen maken zoals de startersaftrek bij een eenmanszaak. Laat je ook adviseren door een notaris.

7 – Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Gefeliciteerd: je bent nu officieel zelfstandig ondernemer!

8 – Praktische zaken

Vergeet vooral niet een bankrekening te openen, je aan te melden bij de Belastingdienst, een bedrijfsverzekering af te sluiten en ondertussen in contact met je markt te blijven.

9 – Backoffice inrichten

Uiteraard denken wij dat het als starter verstandig is om een ervaren partner in te schakelen… Arsenaal onderneemt graag met je mee; van werving tot allocatie, van contracten tot administratie. En vaak ook nog financieel!

Aan de slag!

Uiteraard kun je contact met ons opnemen om van gedachten te wisselen. In alle vrijblijvendheid én met de nodige discretie! Vul onderstaande in of bel direct met Michiel Ris op 06 2480 7099.

 

    Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens en heb het Privacy Statement gelezen

     

    Arsenaal wérkt voor starters